Un miliardar pe moarte care a fost descris drept un Jeffrey Epstein al Canadei ar putea fi tras la răspundere pentru acțiunile sale dacă este dezghețat după moartea sa. Robert Miller, în vârstă de 80 de ani, a fost acuzat că a traficat mai multe femei minore de zeci de ani, presupusele sale crime datând din anii 1970, dar anchetatorii se tem că ar putea muri înainte de a fi adus în judecată.
Deși este descris ca având o capacitate mentală rezonabilă pentru un bărbat de vârsta lui, el suferă de boala Parkinson în stadiu avansat și de o boală cardiacă. Dar el este, de asemenea, un mare donator pentru cercetările de criogenare și și-a exprimat dorința de a fi supus procesului după moartea sa.
Criogenarea este un proces încă nedovedit științific care supune oamenii unui proces de înghețare în timp până când tehnologia este disponibilă pentru a-i dezgheța și a vindeca de bolile care le-au cauzat moartea în primul rând.
Când o persoană este declarată moartă din punct de vedere legal și este supusă procesului de criogenare, aceasta nu mai este văzută ca „moartă” în sensul tradițional, ci în ceea ce este cunoscut sub numele de „animație suspendată”.
Corpurile lor sunt pline de medicamente pentru a proteja celulele într-un proces asemănător cu donarea de organe. Se depozitează apoi în cuve la o temperatură de -196°C.
Aproximativ 500 de oameni din lume au trecut prin acest proces unic după moartea lor din 1967. Se spune că Miller a donat sume mari de bani unei instituții numite Alcor Life Extension Institution din Arizona, care percepe 220.000 de dolari (173.000 de lire sterline) pentru a păstra un întreg corp și 80.000 de dolari (63.000 de lire sterline) pentru a păstra creierul cuiva la nesfârșit.
Alcor scrie pe site-ul său că „nu există argumente tehnice credibile cunoscute care să conducă la concluzia că crionica, efectuată astăzi în condiții bune, nu ar funcționa”.
Wall Street Journal raportează că miliardarul s-a pregătit să facă acest proces prin crearea de „trusturi personale de renaștere” pentru a se asigura că mai are bani în cazul dezghețării sale.
Acuzațiile, dintre care una datează din 1977, au ieșit la iveală abia în septembrie anul trecut, din cauza unei investigații comune a Enquête de la Radio-Canada și a Companiei Canadei de Radiodifuziune (CBC).
Aproximativ 50 de femei susțin că au fost abuzate de Miller, prima sa presupusă victimă, cunoscută sub numele de Carmen, susținând că acesta a agresat-o când avea 12 ani. Era un prieten de familie, cunoscut sub numele de Bob, care o îngrijea în acel moment.
„Am plâns pentru că m-a rănit. M-am simțit complet violată, fără să știu ce înseamnă măcar acel cuvânt”, a scris ea.
Carmen susține că miliardarul i-a dat 10.000 de dolari (8.000 de lire sterline) pentru a păstra secretul abuzului, care a durat ani de zile. El este, de asemenea, acuzat că a traficat mai multe femei între 1994 și 2006 într-o rețea de prostituție asemănătoare lui Esptein, pe care o conducea împreună cu angajații săi.
The Times a văzut declarații pe propria răspundere care susțin că femeile au fost plătite pentru sex. Femeile susțin că nu aveau idee cine era Miller când au fost traficate și cred că au fost vizate pentru că erau în sărăcie și atrase de promisiunea unei vieți mai bune, notează yahoonews.com